Menu:

marstall -historia

Toukokuun 30. päivänä vuonna 1974 julkaisi ”Schweizer Handelsamtsblatt” – lehti tuotemerkin nimeltä SPRING´S MARSTALL, numero 269989. Tuo päivä oli samalla marstall-hevosrehun syntymäpäivä. Moritz Spring (oikealla) jätti rekisteröimisilmoituksen uudesta rehusta sveitsiläiseen patenttivirastoon Bernissä 7. päivänä helmikuuta 1974. Andreas Spichiger puolestaan, joka on kotoisin Balsthalista (Sveitsi), teki marstall -tuotemerkin tunnetuksi hevosrehuksi ympäri Eurooppaa. Hän toimi myös johtohahmona tuotekehittelyssä.

Mistä Moritz Springin sai alun perin ideansa tuoda markkinoille ensimmäinen marstall– merkkinen hevosrehu nimeltä "Universal"? Hän oli oppinut maanviljelijä, tehnyt korkeakoulututkinnon Nürtingerin maatalousoppilaitoksessa ja päätynyt Sveitsin armeijan ratsuväkeen. Siellä hän pani merkille, etteivät hevoset olleet enää suorituskykyisiä. Hän tutki asiaa tarkoin ja huomasi, että nykyajan heinä ei enää yksin riittänyt pitämään hevosia terveinä.

Niityillä ei enää kasvanut sellaisia yrttejä ja kasveja kuin entisaikaan, joita hevonen tarvitsee säilyttääkseen terveyden ja suorituskyvyn ravinnon avulla. Pelkästään kaura ravinnon lisänä ei myöskään tuonut toivottua tulosta. Ennen kaikkea hän tajusi, että juuri kaura imeytyi ruoansulatuksessa usein niin huonosti, että se päätyi jopa kokonaisina jyvinä taas jätöksiin. Joten Moritz Spring päätti kehitellä hevosille, vielä silloin tuntemattoman, aivan uudenlaisen mysliravinteen.

marstall – mysliajatus oli syntynyt: rehu, joka sisältää nykyajan heinästä puuttuvat kivennäisaineet ja vitamiinit. Sen lisänä on erityiskäsiteltyä viljaa, jonka jokainen hevonen kykenee vaivatta sulattamaan. Myslihiutaleiden valmistus saatiin täydellistettyä hyvin pian hydrotermisen käsittelyn avulla. Tämän ansiosta marstall raivasi aivan uuden tien hevosruokinnan alalla ja onkin säilynyt näihin päiviin saakka johtoasemassa, kun on kysymys hevosen terveyden ja suorituskyvyn ylläpidosta ruokinnan avulla.

Nykyään marstall – mysliä tuotetaan useissa eri tuotantopaikoissa Euroopassa, yhdenmukaisten ja valvottujen reseptien mukaisesti.